NEOR - Edicija nauene fantastike Radijant

 

NEOR doo je prestao sa radom. Preostale knjige se trenutno mogu kupiti u knjižarama koje snabdeva distributer Krug Commerce iz Beograda.

 

Elizabeta Mun - Brzina mraka
Brzina mraka
Elizabeta Mun

Kroz pogled jednog autiste, autorka govori o bezličnosti i nečovečnosti društva baziranog na zaradi i biznisu.

Nastavak...

Greg Ber - Darvinov radio
Darvinov radio
Greg Ber

Dok zastrašujuca bolest preti smrtonosnom epidemijom, "lovac na viruse" Kristofer Diken, biolog Kej Lang i antropolog Mič Rafelson vode trku s vremenom kako bi sklopili delove zagonetke koju su jedino oni u stanju da reše - zagonetku evolucije koja će odrediti budućnost ljudske rase... ako uopšte ima budućnost.

Nastavak...

Džon Rajt - Zlatno doba Džon Rajt - Ushićeni feniks Džon Rajt - Zlatna transcendencija
Zlatno doba
Džon Č. Rajt

“Zlatno doba” je naziv utopijskog društva – Zlatnog ekumena – sačinjenog od gotovo besmrtnih ljudi i svesnih mašina, u vreme njegovog vrhunca, desetinama hiljada godina u budućnosti. Feton, ugledni član društva, saznaje da mu nedostaju veliki delovi sećanja. Da bi povratio izgubljena sećanja, i otkrio ko mu ih je i zašto oduzeo, on se upušta u veliku avanturu koja može da ga košta položaja u društvu, pa čak i života.

Feton sumnja da tajanstveni neprijatelj preti čitavom Zlatnom ekumenu, ali kako to ne može da dokaže, preostaje mu jedino da sam pokuša da ga otkrije i osujeti.

Ova uzbudljiva, napeta i strastvena avantura, u duhu pisaca zlatnog doba naučne fantastike, započeta romanom Zlatno doba, nastavlja se u Ushićenom feniksu i završava Zlatnom transcendencijom.

______

„Napet roman o takvim filozofskim pitanjima kao sto su priroda identiteta i svesti, bez pribegavanja jeftinoj melodrami.“

—Pol di Filipo o romanu Zlatno doba

Više o romanu Zlatno doba...
Više o romanu Ushićeni feniks...
Više o romanu Zlatna transcendencija...

Copyright © 2006-2008 by NEOR doo Novi Sad